Een steuntje in de rug

Als je naar een nieuwe school gaat, moet je meestal wel even wennen. Gelukkig helpen alle docenten bij die grote overstap. Naast de begeleiding door de mentor en de vakdocenten, krijg je bij ons op school ook extra hulp.

Extra 1: Studielessen
Je mentor geeft de studielessen. Daar leer je onder meer hoe je huiswerk kunt plannen, hoe en wanneer je huiswerk moet maken, hoe lang je aan je huiswerk moet zitten en hoe je een groot proefwerk kunt leren. Zo krijg je begeleiding op maat en een prima voorbereiding op het tweede leerjaar.

Extra 2: Begeleidingsuren
De begeleidingsuren zijn extra lessen die één of twee keer in de week gegeven worden. Je wordt geholpen als je problemen hebt met een vak. Voor een aantal vakken zijn docenten beschikbaar. Er is bijvoorbeeld een wiskundeleraar om je nog eens een som uit te leggen of een leraar Frans om je te helpen bij woordjes leren of grammatica.

Extra 3: Omgaan met faalangst
Ken je dat: je bent heel erg zenuwachtig als je een test of een examen moet maken. Soms zo erg dat niets meer lukt. Dan haal je slechte cijfers en dat is eigenlijk niet nodig. Bij ons leer je met dit probleem om te gaan. Of je nu in de brugklas zit, mavo 2 of in havo 5: wie last heeft van faalangst mag komen.

► Lees verder